Betonilattiatöiden asiantuntija vuodesta 1983
Betonilattiatyöt, Mastertop lattiat, pinnoitukset

Betonilattian pinnoitus ammattitaidolla – akryylilattiat, epoksilattiat, polyuretaanilattiat, ucretelattiat

Epoksipinnoite teollisuuden vaativiin lattianpinnoitustarpeisiin

Teollisuuskohteissa betonilattialta edellytetään usein hyvän mekaanisen kestävyyden lisäksi palokestävyyttä, vesitiiviyttä, kemiallisen rasituksen kestävyyttä ja hyvää puhdistettavuutta. Erilaiset epoksimassapinnoitteet tarjoavat näitä ominaisuuksia ollen hyvä vaihtoehto teollisuuden betonilattiatarpeisiin.

Epoksimassa (itsesiliävä epoksimassa tai epoksihiertomassa) valitaan kohteen tarpeiden mukaan, esimerkiksi vaaditaanko kohteelta suurien lämpötilavaihteluiden kestoa vai kemiallisten aineiden kestoa. Sileä epoksimassalattia on karhennettavissa liukkauden vähentämiseksi.

Erilaisia epoksipinnoitteita löytyy kattava valikoima eri kohteisiin laboratorioista kauppoihin ja teollisuuden tarpeisiin. Itsestäänsiliävä epoksimassa on hyvä valinta kohteisiin, jossa neliömäärät ovat suuret ja hiertoepoksimassa kohteisiin, joissa mekaaninen rasitus on suurempaa. Kohteista on hyvä huomioida, että betonilattian pinnan on oltava erittäin tasainen ja siksi etenkin saneerauskohteissa on varauduttava alustan oikaisukuluihin mahdollisten epätasaisuuksien takia.

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt epoksipinnoitteisista betonilattioista

Ucretepinnoite – maailman kestävin betonilattiapinnoite

Ucrete on teollisuuslattioille tarkoitettu pinnoitejärjestelmä. Se on maailman kovin pinnoite, joka kestää erinomaisesti niin lämpöshokkeja, syövyttäviä kemikaaleja, vettä kuin mekaanistakin rasitusta. Ucretelattia on helppo valinta äärimmäisiin olosuhteisiin, jossa lattian kestävyyden kaikkia rasituksia vastaan on oltava huippuluokkaa.

Ucrete polyuretaanihartsi alkaa pehmentyä vasta 130 asteen lämpötilassa ja kestää siksi jatkuvan altistumisen kiehuvalle vedelle. Useimmat muut polyuretaanipinnoitteet pehmenevät jo 50-60 asteen lämpötiloissa. Kun Ucrete-pinnoitteen vahvuus on 12mm, kestää pinnoite hetkellisesti jopa 150 asteen kuumuuden. Betonialustan on näin suurissa lämpötilanvaihteluissa oltava tietenkin kunnossa.

Ucrete-lattian kemiallinen rasitussieto on myös erinomainen. Ucrete-pinnoite kestää lähes kaikkia happoja kuten etikkahappoa, maitohappoa, muurahaishappoa, sitruunahappoa, rikkihappoa ja suolahappoa, erilaisia rasvoja ja öljyjä, bensiiniä ja lukuisia kemiallisia yhdisteitä ja liuottimia. Pitkässä, pari viikkoa kestävässä rasituksessa kemikaalit voivat pehmentää lattiaa, mutta Ucrete-pinnoite palautuu alkuperäiseen kovuuteen kun liuotin poistetaan pinnoitteelta.

Ucrete-lattia on tiivis ja täysin läpäisemätön. Pinnoite ei hajoa biologisesti tai edistä bakteerikannan kasvua. Hyvän kemiallisen kestävyyden ansiosta lattio on myös helppo hoitaa ja puhdistaa kaupallisesti saatavilla olevilla puhdistusaineilla. Pinnankarheuksia sileästä karheaan on saatavilla useita eri vaihtoehtoja.

Ucretelattiat sopivat elintarviketeollisuuteen, koneenrakennusteollisuuteen kemianteollisuuteen, lääketeollisuuteen, keittiöihin sekä märkiin prosessitiloihin, joissa lattiaksi kelpaa vain paras.

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt Ucretepinnoitteisista betonilattioista

Polyuretaanipinnoite kohteisiin, joissa betonilattian pitää kestää useita eri rasituksia samanaikaisesti

Polyuretaanilattia on epoksilattioita elastisempi ja paremmin iskuja kestävä lattiapinnoite. Yleisesti ottaen se kestää epoksilattioita paremmin myös väliaikaista rasitusta. Polyuretaanilattia on pinnaltaan tasainen, kirkas ja sileä, mutta ei yhtä liukas kuin itsesiliävät epoksimassalattiat. Pinnan ulkonäkö on muunneltavissa värihiutaleilla.

Polyuretaanilattian tyypillisiä ominaisuuksia ovat pitkäikäisyys, hyvä mekaanisen kulutuksen kestävyys, lattiapinnan elastisuus sekä (lyhytaikainen) kemikaalien, veden ja lämpötilan vaihtelujen kestävyys. Murtovenymä on jopa 800%. Polyuretaanilattia sopii esimerkiksi teollisuuskohteisiin, IV-konehuoneisiin ja toimistojen lattiaksi.

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt polyuretaanipinnoitteisista betonilattioista

Akryylipinnoite tekee betonilattiasta turvallisen ja hyvin kulutusta kestävän

Akryylipinnoitettu betonilattia on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Akryylipinnoitetun lattian kovettumisaika on nopea ja pinnan kitka on helposti säädettävissä. Perusominaisuuksiin kuuluu myös hyvä työturvallisuus, sillä karheapintainen akryylibetonilattia ei ole märkänäkään liukas. Akryylilattia sopii siksi hyvin esimerkiksi suurkeittiöihin, terasseille, pesuloihin ja vaikka omakotitalojen märkätiloihin.

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt akryylipinnoitteisista betonilattioista

betonilattia-epoksipinnoite-1-p
betonilattian-epoksipinnoite-1-p
betonilattian-epoksipinnoite-2-p
betonilattia-epoksipinnoitus-2-p
betoni-lattian-pinnoite-p
valmis-betonilattia-p
betonilattian-pinnoitus-1-p