Betonilattiatöiden asiantuntija vuodesta 1983
Betonilattiatyöt, Mastertop lattiat, pinnoitukset

Paikalleenvalettu mosaiikkibetonilattia – juhlavien ja arvokkaiden tilojen lattiavalinta

Mosaiikkilattia on näyttävä ratkaisu

Mosaiikkilattia on mosaiikkibetonista valettu lattiapäällyste. Mosaiikkibetonilattia voi olla pinnaltaan täplikkään kirjava ja kuvioitu, jolloin kuulee puhuttavan myös taidemosaiikkilattiasta. Yleisimmät mosaiikkilattiakohteet ovat julkiset tilat, joihin halutaan näyttävä, mutta helppohoitoinen lattiapinta.

Mosaiikkilattioita tehdään joko valmiilla tehdaslaatoilla tai paikalleen valettuna. Oulun Imubetonilattian palvelu kattaa jälkimmäisen tekotavan. Paikalleenvalettu mosaiikkibetonilattia on lähempänä luonnonkivilattiaratkaisua kun tehdasvalmisteinen elementtilaatta. Paikalleenvalettu mosaiikkibetonilattia ei myöskään rajoita suunnittelijan näkemystä – lattiasta saadaan juuri niin ainutlaatuinen kuin halutaan.

Paikalleenvaletun mosaiikkibetonilattian toteutustapa

Mosaiikkibetonilattia tarvitsee alleen kuormaa kantavan betonilaatan, jonka paksuus vaihtelee. Paikalleenvalettu betonilattia on turvallisin vaihtoehto, mutta mosaiikkilattia on tehtävissä myös ontelolaatan päälle.

Betonin valun ja hionnan jälkeen paikalleenvalettu mosaiikkibetoni sementoidaan, jotta hionnassa esiin tulleet halkeamat saadaan poistettua. Tämän jälkeen mosaiikkilattian pinta hienohiotaan ja suojakäsitellään, jotta betonilattian huokosista tulisi mahdollisimman likaa hylkivät. Kaikkiaan vaiheita on runsaasti ja mosaiikkilattian valmistuminen kuivumisineen kestää reilusta viikosta kolmeen viikkoon.

Paikalleenvalettu mosaiikkibetonilaatta voidaan jakaa tekovaiheessa pienempiin osiin listoilla. Tämä pienentää lattiapinnan keskiosan halkeamisherkkyyttä, mutta samalla jakolistat mahdollistavat myös lattiapinnan kuvioinnin. Jaettuihin osiin on mahdollista käyttä eri väri- ja sideaineita.

Mosaiikkilattia kestää asekeleen ja katseen

Mosaiikkibetonilattia on kulutusta kestävä ja helppohoitoinen betonilattia, joka soveltuu erityisen hyvin julkisiin tiloihin kuten kauppaliikekeskuksiin ja museoihin. Myös eriliaset vilkkaat kulkuväylät ja aulat ovat hyviä kohteita paikalleenvaletulle mosaiikkilattialle. Kulutuksesta riippuen lattiaa hoidetaan vahaamalla se 1-4 kertaa vuodessa. Pitkään käytössä ollut mosaiikkilattia saneerataan hiomalla vanha pinta, jolloin lattia on taas uuden veroinen. Siksi mosaiikkibetonilattia on myös pitkäikäinen.

Lopputuloksen kannalta merkittävä seikka on se, että mosaiikkilattiasta saadaan hyvin näyttävä osa rakennuksen kokonaisarkkitehtuuria. Tässä vain arkkitehdin mielikuvitus on toteutuksen rajana, sillä ulkonäköön voidaan vaikuttaa lähes rajattomasti kuvion ja värin valinnoilla. Valikoimassamme on kymmenittäin eri vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Valettavalle mosaiikkilattialle voidaan sijoittaa lisäksi erilaisia muotoelemettejä, jolloin lattiasta tulee entistä ainutlaatuisempi.

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt mosaiikkilattioista

paikalleenvalettu-mosaiikkilattia-p
paikalleenvalettu-mosaiikkilattia-1-p
paikalleenvalettu-mosaiikkilattia-2-p